Hankkeen esittely

16 000 m2
7 kerrosta
AvARAT tilat

Helsingin keskustaan Kasarmitorin laidalle kohoavan toimistorakennuksen taustalla on kiveä ja laastia laajempi ajatus luoda laadukas, myös tuleville sukupolville kestävä tila, josta kaupunkilaiset voivat olla ylpeitä.

#

Hankkeen perustavoite on luoda ympäristö, jossa yritykset ja niiden asiakkaat saavat parasta palvelua.

Tontille rakennettiin ensi kerran 1830-luvulla, jolloin sille nousi C. L. Engelin suunnittelema kaksikerroksinen kivitalo. Talo on sittemmin purettu uudistusmielisellä 60-luvulla, jolloin sen korvasi Helsingin rakennusvirastoa varten suunniteltu vaaleanharmaa virastotalo ja muutama vuosi myöhemmin sen tummanpuhuva messinkikuorinen lisäosa.


Arvokas rakennus arvoiseensa ympäristöön

Lähiosoitteensa mukaan nimetty talo, Kasarmikatu 21, jatkaa alueella viime vuosina alkanutta laadukkaan uudistamisen sarjaa. Pitkään virastojen katveessa uinunut tori ja sen ympäristö on kohottanut arvoaan mm. läheisen korkeaprofiilisen hotellihankkeen ansiosta. Nyt rakenteilla oleva ylväs kivirakennus on tärkeä askel alueen kehityksessä.

Uusi rakennus on suunniteltu teknisesti toimivaksi ja arkkitehtonisesti ympäristöönsä sopivaksi. Materiaalivalintoja on ohjannut ajattomuus ja kestävyys - osoitteeseen nousee jälleen kerran aito luonnonkivitalo.

Parasta mahdollista palvelua

Ainutlaatuinen keskusta-alueen uudisrakennushanke sai alkunsa asianajotoimisto Roschierin toimitilatarpeesta. Ydinkeskustaan nouseva uudenlainen toimistorakennus on herättänyt kiinnostusta heti rakentamispäätöksestä alkaen.

Hankkeen perustavoitteena on ollut luoda ympäristö, jossa talossa toimivat yritykset ja niiden asiakkaat saavat parasta mahdollista palvelua. Tämä edellyttää tehokasta työympäristöä yrityksissä työskenteleville ihmisille sekä hyvin suunniteltuja tiloja ja palveluita - kaikkea sitä, mitä nykyajan työelämä ja vaativa tietotyö tarvitsevat onnistuakseen.

Rakennukselle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää korkeatasoista tekniikkaa ja tiukkoja laatuvaatimuksia materiaaleille. Se on vaatinut myös uudenlaista arkkitehtonista ajattelua. Kaiken taustalla on kunnioitus kaupunkisuunnittelua ja lähiympäristöä kohtaan sekä nykyaikaisten ympäristöarvojen ja ekologisuuden huomioiminen rakennusteknisiä ratkaisuja tehtäessä.

#

Työtä ja tiloja

Valmistuessaan Kasarmikatu 21 tarjoaa työympäristön noin tuhannelle työntekijälle. Jo rakennusvaiheessa hanke työllistää yli viisisataa suunnittelun ja rakentamisen ammattilaista. Kasarmitorin laidalle vuonna 2017 nouseva toimistorakennus onkin yksi viime aikojen merkittävimpiä rakennushankkeita Helsingin ydinkeskustassa.

Elinkaarensa päähän tulleen virastotalon korvaa uudenaikainen, ympäristöään ja historiaa kunnioittava laadukas kivirakennus, joka palvelee liike-elämää ja alueen asukkaita.


#

Hanke

Helsingin keskustaan Kasarmitorin laidalle kohoavan toimistorakennuksen taustalla on kiveä ja laastia laajempi ajatus.

Lue lisää hankkeesta

#

Historia

Kasarmitori on nähnyt elämää viime vuosisadan alun sotilasparaateista aina 60-70 -lukujen nuorison tanssitapahtumiin.

Lue koko historia

#

Arkkitehtuuri

Moderni rakennus on ainutlaatuinen myös sijainniltaan; Helsingin ydinkeskustaan pääsee hyvin harvoin rakentamaan kokonaan uutta.

Tutustu arkkitehtuuriin

#

Rakennuttaja

Kasarmikatu 21:n rakennuttavat yhdessä pääoma- ja kiinteistösijoituksiin erikoistuneet Ahlström Capital, HGR Property Partners ja YIT.

Tietoa rakennuttajasta